Vård som stannat i utvecklingen

Åh, ibland kan jag bli så himla trött på vården. Känns lite ibland som att de stannat i utvecklingen. Jag ringde till Huddinge idag för att höra om de fått remissen från min läkare och det hade de ju såklart inte. Jag var ju hos min läkare i onsdags och hon sa då att remissen skulle gå iväg samma dag. Och i min lilla värld så tar vanlig post en dag och det var mitt värsta scenario. Trodde väl ändå att de åtminstonde skulle faxa över remissen då det ju börjar bli ganska kort om tid. Men icke sa nicke. Enligt min läkare gick remissen inte iväg förrän i torsdags morse och hon menar att det normalt sett tar två dagar för deras post att komma fram. Hallå?!! 

Så nu sitter jag här och väntar återigen på ett samtal från Huddinge. De har ju bara telefontid mellan 8-9 där och specialistmödravården här i Västerås öppnar sin telefon klockan 9. Jag hamnade alltså mitt emellan. Men på Huddinge kunde jag i.a.f lämna namn och nummer så skulle de ringa upp. Det var för över en timme sedan nu. 

Egentligen är jag nog överlag nöjd med vården. Vi har fått så himla mycket hjälp och Dr.Gunnarsson är helt underbar. Men sådana här gånger funderar jag verkligen över varför inte också vården använder sig av mail. Det måste väl ändå kunna vara säkert!? Jag minns ju att de mailade en himla massa foton och journaler på Teo till en massa specialister i hela Sverige för att få hjälp med att ställa en diagnos. Så om det var säkert då så måste det väl vara det även nu tycker jag. Men som sagt var, jag har egentligen ingen rätt att klaga med tanke på allt som vården gjort för oss. Jag blir bara så himla frustrerad när jag hamnar mellan stolarna.

Till saken hör också att den läkaren vi har önskat som ska ta moderkaksprovet endast jobbar med provtagning på onsdagar. Och nu på onsdag är jag 10+6. Vi önskade ju delvis honom för att han är den enda som gör moderkaksprov från vecka 10+0 och vi ville ju göra det så tidigt som möjligt. Men det betyder att om vi inte får en tid till denna onsdag så kommer jag alltså vara 11+6 nästa onsdag och så länge kan jag bara inte vänta. Då kommer jag bli helt galen redan halvvägs. 

Ja, som jag nog skrev tidigare så är tålamod inte den egenskapen jag direkt drog vinstlotten i. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0