Första tanden

Nu hör jag att D precis vaknad efter sin förmiddagslur, men jag måste bara skriva lite snabbt att jag kände hans första tand igår. Blev så himla glad. Det var så mysigt. Vet inte varför, men mysigt var det i alla fall. En liten, vass tand i underkäken. Sötungen!

Nej, nu ska jag väl in i sovrummet och mysa lite med honom innan jag byter blöjan. Han har börjat bli så arg när jag lägger honom på skötbordet. Lite knivigt att få på blöjan ibland. Men det fungerar med lite kill på magen och prutt under fötterna.

Mysigt med besök

Idag har vi haft besök av Douglas kusin F och Douglas farmor. D´s farmor blir kusin F´s mormor. Det var mysigt med lite besök. Känns som att vi varit ganska isolerade i två veckor nu på grund av att vi varit sjuka. F fick låna en systemkamera av oss som bara legat utan att användas. Jag har liksom aldrig riktigt tagit mig för att sätta mig in i den ordentligt trots två riktigt bra objektiv. Men det är som det är. Vi köpte den begagnat precis när digitalkamerorna började bli vanliga, och då kändes det så himla uråldrigt och osmidigt med fotorullar. Hur som helst, F verkar ha ett riktigt intresse och jag hoppas att hon lär sig den. Ska bli spännande att se hennes alster. Hmm, kan man säga alster om fotografier? Måste slå upp ordet i ett lexicon.

...

alster = produkt särskilt av intellektuell eller konstnärlig verksamhet

Så ja, jag kan skriva att det kommer bli spännande att se hennes alster. Det är faktiskt skrämmande, men min hjärna fungerar inte alls som den brukar. Jag tappar ord hela tiden och säger de mest konstiga saker. Känner mig riktigt ointelligent ibland. Det är precis som att hjärnan går på lågvarv. Segt och långsamt. Och då ska vi inte tala om min huvudräkning som i vanliga fall är riktigt vass... Måste bero på sömnbristen.

Tyckte så synd om min lilla plutt idag igen. Han hade inte bajsat på några dagar, men idag satte han igång och stånkade rejält direkt efter att han fått mat. Och när jag stod och sköljde ur hans matskål så frågade F mig "Vad gör han?". När jag vänder mig om ser jag att han är alldeles mörkröd i hela ansiktet och att det rinner mat både ur näsan och munnen. På bordet framför honom låg värsta pölen med matkräk. Han måste helt enkelt ha tagit i så himla mycket när han försökte bajsa att det kom upp. Han blev jätteledsen, plutten. Han lyckades i alla fall bajsa. Och mycket blev det. Men en dusch på det och lite kläder i tvättmaskinen så hade jag en trött och hungrig kille. Han ville dock inte ha någon gröt eller mat, så han fick amma sig till sömns i stället. Min älskling!!!

Hihi, när man har bebis tror man visst att alla är jätteintresserade av ens barns bajsvanor. Sorry!

I helgen står mer målning på schemat samt värdering av vårt nya hus.

Ikväll väntar Solsidan. Brukar inte gilla svensk komedi, men Solsidan är riiiiktigt bra!!!

Kram på er!

Lånet beviljat!

Yes! Yes! Yes! Idag ringde de från banken och sa att vi fick lånet beviljat. Är verkligen jätteglad! Men det är ganska nervöst också. Undrar vad vi får för vårt lilla radhus? Vi hade behövt hunnit med en hel del till på huset innan det läggs ut till försäljning, men den tiden finns inte så det får bli som det blir. Vi har bland annat lite utvändig målning som skulle behöva slutföras, men det går ju inte nu när det är kallt ute. Det är trä som ligger skyddat från nederbörd, men som ändå är utvändigt. Ja, ja, vi får vad vi får... Jag vet vad jag hoppas på i alla fall.

Lilleman har varit på ganska bra humör idag. En riktig liten myskille. Han har dock varit ganska trött, men har haft svårt att somna. Det är konstigt, men det verkar som att han får extra ont i magen när han ska sova. Men så kanske det är... man kanske känner tydligare hur det känns i kroppen när man ligger och ska till och somna. Så är det nog kanske för mig också när jag tänker efter. Tycker så synd om honom när han har ont i magen. Hmm, järnsläpp... har jag ens skrivit att han är mjölkproteinallergisk? Det är han i alla fall, så det är strikt mjölkfritt för både mig och honom nu. Dessvärre råkade M köpa barnmat som innehöll mjölk och för en gångs skull så kollade inte jag heller innehållet. Det är så typiskt bara. Jag försöker att släppa på kontrollen och inte dubbelkolla allt M gör. Vet att jag inte kan hålla på så. Och just den gången blev det galet. Stackars M, fick så fruktansvärt dåligt samvete när jag upptäckte att det var mjölk i maten som Douglas ätit fyra (!!!) dagar i sträck. Men jag vet hur han är när han hamnar vid barnmatshyllan. Han blir som ett litet barn framför smågodiset. Han tycker att det är så himla skoj att välja god mat till Douglas, att han (uppenbarligen) ibland glömmer att läsa innehållsförteckningen. Han är rätt söt när han står där och väljer. Jag är mindre söt när jag står där och dissar...

Åh, det var så mysigt idag. När jag låg bredvid Douglas i sängen så lade han sin varma, mysiga hand på min kind och så somnade han. Världens varmaste hjärta fick jag då! Åh, vad jag älskar min lilla son! Jag är världens lyckligaste!!!

Den 15e ska vi egentligen ge Douglas Tuberculos-vaccin, men jag känner jättestarkt att jag inte vill det. Är det någon eventuell läsare som tycker något om det vaccinet? 

Tack Jenny, för att du läser! Två läsare med andra ord :-)

Kram och god natt!

Ensam hemma...

Japp, är ensam hemma. Känns verkligen ensamt också. M hade inget jobb idag så han tog med sig Douglas och åkte till sin syster ute på landet. Helt galet, men detta är nog endast andra gången jag är ifrån Douglas längre än en timme. Kanske blir lite oftare nu när han börjat äta barnmat och inte bara ammar längre. Det är skönt på sätt och vis att släppa lite på ansvaret, för det är verkligen 100% fokus konstant när jag har Douglas. M förstår inte riktigt hur jobbigt det kan vara och som så måååånga småbarnsföräldrar så uppstår det ofta konflikter angående vem som är tröttast, vem som har det mest ansträngande "jobbet" osv. Nu är det inte så att jag inte vill vara hemma med D. Det är verkligen det bästa jag vet! Skulle inte byta det mot något annat, men med tanke på hur lite sömn jag fått under väldigt lång tid så tryter orken lite tillslut. Men jag sitter här och saknar honom! Känns tomt och mina armar känns lite för lätta. Det värker lite i maggropen och jag längtar efter att få snusa lite på honom igen när han kommer hem.

Min mormors man gick bort igår efter en ganska lång tids sjukdom. Det känns lite jobbigt, men mest för mormors skull. Jag ska ta och ringa henne nu och höra hur hon har det. Sen väntar dörrfoder och dörrar på vit färg. Blev inte av sist.

Tack A, för kommentarerna! Skoj att någon fortfarande läser!

Min tur att vara förkyld

Douglas förkylning håller äntligen på att ge sig, men nu har jag åkt på en i stället. Är snorig och väääldigt tung i huvudet. Har inte alls haft någon bra dag idag, varken jag eller lillplutten. Men nu sover han i alla fall och jag hoppas att han får sova riktigt länge och tungt. Det behöver han, tröttskrutten.

Vi ska eventuellt sälja vårt radhus och köpa ett större hus i utkanten av Västerås. Jag hoppas verkligen att allt går i lås! Detta medför dock att vi nu MÅSTE få klart vårt radhus. Så trots att orken tryter så ska jag försöka ta tag i lite målning av dörrfoder och dörrar. Som vanligt när det gäller mig och mannen så blir allt färdigt och tipptopp till försälning. Vi hinner aldrig riktigt njuta av all vår renovering innan det är dags att sälja igen. Och ja, det "nya" huset är också ett renoveringsobjekt. Vet inte riktigt hur vi är funtade. Visst, vi gillar att hålla på, men all renovering skapar också en hel del konflikter. Men inte värre än att vi tar oss igenom dem...

Nej, dags att sätta lite fart då kanske.

RSS 2.0